Páginas

viernes, 8 de marzo de 2024

"Mujeres libres" II

 

Continua de https://barcelodona.blogspot.com/2017/06/anys-30-mujeres-libres.html

Lucía Sánchez Saornil recitant els seus poemes antifeixistes durant l'exposició “2 anys de lluita”, a Barcelona, el 7 d'agost de 1938. Fot.: Pérez de Rozas.
Façana del Casal de la Dona Treballadora, institució creada per "Mujeres libres" a Barcelona, a finals de 1937. Fot: Pérez de Rozas.
Targeta Postal:
La ignorància fa de les dones esclaves i ximples. El treball i la cultura alliberen. VINE AL CASAL DE LA DONA TREBALLADORA.
Autora: Probablement Amparo Poch. Edita: "Mujeres libres". Casal de la Dona Treballadora. Pi i Margall, 92 Barcelona. Ca: 1937.
Fotografia realitzada a la Federació Local de "Mujeres libres" de Barcelona. D'esquerra a dreta: Conchita Liaño, Eugenia, Jacinta Escudero, María Carrión, Mercedes Comaposada, Juanita Storach, Pura Pérez, Felicitat, Succés Portals, Felisa Castro, Lucía Sánchez Saornil, Encarnació Navarro, Apol·lina de Castro, Mª Teresa Hernández i Soledad . 15 d'octubre del 1938. Fot: Pérez de Rozas.
Sembla la mateixa foto, però no ho és. Quina és la diferència?
Davant del quadre, Mercedes Comaposada ha girat el cap.
El quadre darrere de Mercedes Comaposada representa Louise Michel, revolucionària anarquista francesa que les va precedir en la lluita per l'alliberament de la dona i de la humanitat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario