Páginas

domingo, 8 de julio de 2018

La Font de Rut


Posant dempeus a l'estudi de l'escultor, davant de l'estàtua de Rut. Josep Maria Camps Arnau a la dreta i Josep Guardiola Bonet a l'esquerra. Juliol de 1949.
Inauguració de la Font de Rut. Davant de la font i en primer terme el regidor José María Blay Castillo; a la dreta l'autor i escultor Josep Maria Camps Arnau, i públic per l'entorn. 11 de setembre de 1949. Fot: Ramírez Sagarra, Joan.
Procedent de Col. CEG, llegat Miquel Brasó i Vaqués, dossier Josep Maria Camps Arnau, caixa 159.
                                     "Font de Rut o de l'espigolera, plaça de la Virreina. Gràcia 
Obra inaugurada l'any 1949, realitzada per l'artista Josep Maria Camps Arnau, molt vinculat a Gràcia ja que havia estat president dels Lluïsos. Representa el personatge bíblic de Rut, símbol de la fidelitat, però se la coneix també com l'espigoladora pel manoll d'espigues que duu a les mans. Està situada dalt d'un pedestal prismàtic amb un broc i una pica a cada cara."
Inauguració de la Font de Rut. Vista general, des d'un balcó de la plaça, de les autoritats civils i eclesiàstiques envoltades pel públic durant l'acte d'inauguració. 11 de setembre de 1949.
                 Julius Schnorr von Carolsfeld- Ruth im Feld des Boaz. 1827. National Gallery, London
hebreu: רוּת (Ruth, "compassió") 
                                                 https://ca.wikipedia.org/wiki/Rut

Josep Maria Camps i Arnau (1879-1968) fou un escultor imatger nascut a Sarrià el 29 d'octubre de 1879 i que, molt aviat, es traslladà amb la seva família a Gràcia, on el seu pare hi va tenir una herboristeria al carrer Planeta. Camps i Arnau va viure a diversos domicilis graciencs: al carrer Montmany, al Torrent de l'Olla, 90 i després al número 100 del mateix carrer ja fins a la seva mort.
Va estar vinculat al Centre Moral i Instructiu i als Lluïsos de Gràcia, entitat aquesta darrera que va presidir entre 1903 i 1905 i entre 1907 i 1909 en què es va casar. Hi ha imatges seves a nombroses esglésies, entre elles a l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, a Sant Joan i a Sant Miquel dels Sants.
Conjunt Escultòric "Manbru va a la Guerra...".
Autor: Josep Maria Camps Arnau.

VERSIÓ ACOLORIDA.


2 comentarios:

  1. Ruth és una figura bíblica que posseeix certes conotacions paganes, té a veure amb l'estació estiuenca i la naturalesa d' esplendorosa abundància, els arbres plens de fruits, els camps de gra, blat, ordi... etc

    ResponderEliminar