Páginas

sábado, 15 de julio de 2017

Gràcia Divina, carrer Francisco Giner (abans La Culebra)


Vista del guarniment d'entrada del carrer Francisco Giner cantonada Domènech, amb motiu de la Festa Major de 1894. Al peu figura: "Los vecinos de la calle de La Culebra". Fot: Puig, J. E.

El carrer de la Culebra es diu actualment carrer de Francisco Giner. La seva història anarquista està estratament lligada a la del carrer Aurora, avui dia carrer de Mozart.

Paolo Schicchi, va viure al carrer de la Culebra núm 5, 1er 2a.
Francesco Momo, va viure al carrer Aurora a on hi havia un grup d’afinitat que es feia anomenar Panaderos Anárquicos.

Teresa Claramunt, va viure al carrer Aurora núm 19, va ser detinguda al carrer de la Culebra núm 28, 3er, junt amb el seu marit Antonio Gurri. 
http://www.nuevatribuna.es/articulo/cultura---ocio/teresa-claramunt-la-feminista-revolucionaria/20130627154115094138.html
Ettore Luigi, va viure a la Plaça de la Constitució (actualment Plaça de la Vila de Gràcia).
Carta de Fernando Tarrida del Mármol a La Révolte el 7 d’agost de 1890:
Fragment:
"Todos nosotros aceptamos la Anarquía como la integración de todas las libertades; y su sola garantía, como la impulsión y la suma del bienestar humano. No más leyes ni represiones; desarrollo espontáneo, natural en todos los actos. Ni superiores ni inferiores, ni gobiernos ni gobernados. Anulación de toda distinción de rango; solamente seres conscientes que se buscan, que se atraen, discuten, resuelven, producen, se aman, sin otra finalidad que el bienestar común. Así es como todos concebimos la Anarquía, como todos concebimos la sociedad del porvenir; y es para la realización de estoa concepción que trabajamos todos"
                                              http://turismotactico.org/info-por-accion/?page_id=221
             Festa Major de Gràcia de 1928. Carrer de Francisco Giner. Fot: Badosa Montmany, Josep.
Vista, en direcció mar, del carrer Francisco Giner amb taules i ple de nens asseguts i dempeus, durant el berenar infantil de la Festa Major de 1950.
Vista, des de la plaça de la Vila, del guarnit d'entrada del carrer Francisco Giner cantonada amb la plaça de la Vila. 1950. Fot: Ramírez Sagarra, Joan.
Vista del guarniment d'entrada, amb motius egipcis, del carrer Francisco Giner cantonada Bonavista, amb veïns pel mig del carrer. 4rt. premi de 1950. Fot: Ramírez Sagarra, Joan
Vista, des de la plaça de la Vila, del guarniment d'entrada del carrer Francisco Giner, titulat "Jardín Francisco Giner". 4rt. accèssit de 1951.
Vista, des de la plaça de la Vila i en direcció mar, del guarniment d'entrada del carrer Francisco Giner, titulat "Avenida Imperial Romana". 3r. premi de 1954. Fot: Ramírez Sagarra, Joan.

VERSIÓ ACOLORIDA.


1 comentario:

  1. M'agradat molt llegir-ho. Jo vaig neixer al número 15 de Francisco Giner. M'agrada molt més el nom de Culebra, llàstima li van canviar.

    ResponderEliminar