Observatori Fabra. Porta principal.
Grup d'alumnes i professores de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona posant a l'entrada de l'observatori Fabra. 5 de marça de 1911. Fot: Ballell Maymí, Frederic
Visita de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona a l'observatori Fabra. Alumnes i professores presten atenció a les explicacions de l'astrònom Josep Comas Solà, director de l'observatori, sobre l´ús del telescopi. 5 de març de 1911. Fot:Ballell Maymí, Frederic
L'astrònom Josep Comas Solà, director de l'observatori Fabra, explica l'ús d'un telescopi a les alumnes i professors de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona . 5 de març de 1911.
Obres de construcció de l'Observatori del Tibidabo, conegut com a Observatori Fabra. L'observatori astronòmic pertany a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB). Construït gràcies a un llegat del Sr. Camil Fabra i Fontanills, primer marquès d'Alella, industrial de prestigi i exalcalde de Barcelona, va ser inaugurat el 7 d'abril de 1904 pel Rei Alfons XIII. El seu edifici és obra de l'arquitecte modernista Josep Doménech i Estapà. 1904. Fot: Mas Ginestà, Adolf.
Gran cèrcol Meridià de l'Observatori Fabra, donació de la Diputació Provincial de Barcelona i construït per R. Mailhat, a París. 1907.
Excursió a l'Observatori Fabra, primera excursió organitzada per "La campana de Gràcia". Els excursionistes després d'escoltar sota la cúpula de l'observatori la conferència del senyor Comes i Solà, examinen amb el gran Equatorial el planeta Saturn. Agost de 1907. Fot: Merletti Quaglia, Alexandre.
Escola Elemental del Treball. Escola d'Estiu. Agost de 1914. Visita a l'observatori Fabra. Fot: Antonietti, Alejandro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario